Potatge de llenties amb xoriç, patates i bledes
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 grams de llenties seques, de bona qualitat
- Sis fulles de bledes
- Dues tires de xoriç,( xistorra), tallades a trossos regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres alls pelats
- Tres patates grosses, tallades a quadrets menuts
- Tres litres d'aigua mineral
- Pebre vermell dolç
- Tres porros,( la part blanca)
- Dues fulles de llorer
6 racions
Utensilis
Una sopera de porcellana, ben bonica.
Elaboració
En una cassola fonda, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros, el xoriç, i les fulles de bledes ben netes, picolades amb l'ajud d'un ganivet.
Seguidament, afegim l'aigua i les llenties, que haurem tingut en remull, unes tres hores.
Posem el foc a mitja potencia, i quan les llenties són mig cuites, corregim de sal, i afegim les patates, i les fulles de llorer.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i sense deixar que es cremi, ho afegim a la cassola amb les llenties.
Deixem que tot plegat es cogui, i ja ho podrem servir a taula, en una sopera ben bonica.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5150 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.