Bledes a la crema gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Tres bledes grosses
- Aigua
- Sal
- Mitja llimona
- Mig litre de nata líquida per muntar
- Nou moscada en pols
- Mantega
- 50 grams de formatge ratllat
- 50 grams d'ametlles de granet
- Maizena (si cal)
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una safata fonda, per anar al forn
Un batedor de varetes
Un ganivet petit
Una escorredora
Una espàtula de fusta
Una safata plana per anar al forn
Elaboració
Primerament, netegem les bledes i amb l'ajuda del ganivet petit, traiem tots el fils que hi han en els costats dels troncs.
Seguidament, els tallem a trossos regulars de quatre dits de llarg, i els posem a coure amb aigua, sal, i la mitja llimona.
Quan són cuits, els escorrem i els posem a la safata fonda, on acabarem de fer la recepta.
A part, en la safata plana, posem a torrar a 180º, les ametlles de granet, tot remenant amb una espàtula de fusta per tal que no es cremin. Quan són torrades, les reservem.
A continuació en un cassó mitjà, posem una mica de mantega, un grapat d'ametlles, la nata líquida tot remenant amb el batedor de varetes fins que veiem que està al nostre gust d'espessor. Corregim de sal i nou moscada, i si cal espessir-ho fiquem una mica de farina de blat amb una mica d'aigua freda. Tot seguit, afegim la salsa amb les bledes, ho remenem tot ben remenat, espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que és daurat, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa safata.
40min
Notes
En aquesta recepta, també hi podem afegir panses, i la podem fer amb espinacs.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2272 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.