Potatge de bacallà amb fideus
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de bacallà esqueixat ( dessalat )
- Dues patates groses
- Dues pastanagues groses
- Una ceba picolada
- 300 grams de fideus del nº2
- Aigua o fumet de peix
- Oli d'oliva
- Sal ( si cal )
- 150 grams d'espinacs ( poden ser congelats )
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Julivert picolat
- Una fulla de llorer
- Tomàquet fregit ( pot ser de pot )
- Ví blanc
6 racions
Utensilis
Una cassola metàlica, fonda
Una sopera de porcellana
Una batedora electrica
Elaboració
Primerament, esmicolem el bacallà dessalat i el reservem.
Seguidament, en la cassola amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada juntament amb els alls aixafats i la fulla de llorer. Tot seguit, afegim el tomàquet fregit i un raig de ví blanc. A continuació, omplim la cassola amb l'aigua que necesitem per fer el potatge i ho posem a ebullició. A continuació, afegim la patata pelada i tallada a dauets, juntament amb la pastanaga també tallada a dauets menuts.
Quan tant la patata com la pastanaga estiguin mig cuites, afegim els espinacs trossejats i els fideus. Tot seguit, afegim el bacallà, corregim de sal i hi aboquem una picada feta amb: el grà d'all, el julivert, les ametlles torrades i el pa fregit, passat per la batedora elèctrica. Deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en una sopera de porcellana.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1717 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.