Pomes farcides de l'Empordà

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 8 pomes mitjanes
  • 1 ceba grossa
  • Pa ratllat
  • 200 g. de carn de porc picada
  • 50 g de carquinyolis
  • 2 copes d'anis
  • 2 vasos de vi blanc
  • 1 ou
  • 50 g de mantega
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 1 culleradeta de sucre
  • Canyella en pols
  • Farina
  • Oli
  • 1 llimona

4 racions

Elaboració

1. Peleu les pomes, traieu-ne el cor, sense foradar gaire, buideu una mica i ruixeu amb una mica de suc de llimona.
2. Sofregiu la ceba tallada fina. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la carn de porc i deixeu coure una estona, afegiu els carquinyolis picats, reservant-ne dos, el pa ratllat, mig vas de vi, una mica de canyella en pols, la culleradeta de sucre; procureu que quedi una unitat compacta i retireu-ho del foc.
3. Afegiu l'ou batut, mescleu bé i farciu amb tot plegat les pomes que ja tenim preparades.
4. Poseu-les en una safata i regueu-les acuradament amb una copeta d'anís i un got de vi; deixeu-ho una estona, fins que es vegi que la maceració és al punt.
5. Enfarineu-les i fregiu-les amb cura, torneu-les a posar a la safata i regueu amb la copa d'anís i el vi que hagin sobrat, afegiu unes boletes de mantega i poseu-les al forn, suau, fins que estiguin cuites.
6. A la meitat de la cocció, afegiu-hi una picada amb 25 g. d'ametlles i 2 carquinyolis.

1h 15min

Notes

Aquestes pomes es poden prendre indistintament de postres, d'entrant o abans d'un rostit. Se solen menjar calentes, però també són molt bones fredes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2349 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: