Pomes farcides de l'Empordà
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 pomes mitjanes
- 1 ceba grossa
- Pa ratllat
- 200 g. de carn de porc picada
- 50 g de carquinyolis
- 2 copes d'anis
- 2 vasos de vi blanc
- 1 ou
- 50 g de mantega
- 25 g d'ametlles torrades
- 1 culleradeta de sucre
- Canyella en pols
- Farina
- Oli
- 1 llimona
4 racions
Elaboració
1. Peleu les pomes, traieu-ne el cor, sense foradar gaire, buideu una mica i ruixeu amb una mica de suc de llimona.
2. Sofregiu la ceba tallada fina. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la carn de porc i deixeu coure una estona, afegiu els carquinyolis picats, reservant-ne dos, el pa ratllat, mig vas de vi, una mica de canyella en pols, la culleradeta de sucre; procureu que quedi una unitat compacta i retireu-ho del foc.
3. Afegiu l'ou batut, mescleu bé i farciu amb tot plegat les pomes que ja tenim preparades.
4. Poseu-les en una safata i regueu-les acuradament amb una copeta d'anís i un got de vi; deixeu-ho una estona, fins que es vegi que la maceració és al punt.
5. Enfarineu-les i fregiu-les amb cura, torneu-les a posar a la safata i regueu amb la copa d'anís i el vi que hagin sobrat, afegiu unes boletes de mantega i poseu-les al forn, suau, fins que estiguin cuites.
6. A la meitat de la cocció, afegiu-hi una picada amb 25 g. d'ametlles i 2 carquinyolis.
1h 15min
Notes
Aquestes pomes es poden prendre indistintament de postres, d'entrant o abans d'un rostit. Se solen menjar calentes, però també són molt bones fredes.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2348 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.