Carbassons farcits amb parmentier, panses i cansalada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit trossos de carbassó grossos, tallats en trossos de uns vuit centimetres de llarg
- Cinc patates grosses
- Formatge ratllat
- Nata líquida
- Mantega
- Aigua
- Sal
- Un ramet de julivert
- Nou moscada en pols
- 150 grams de panses de corint
- Cinc tires de cansalada fumada picolades( sense cotna)
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una mànega pastissera amb un broc rissat gran
Una premsadora ( pasapurés )
Una espàtula de fusta
Una safata plana per anar al forn
Quatre plats blancs de porcellana
Un estri buidador de fruites
Una paella mitjana
Un colador fí
Paper de cuina
Un bol gran de vidre
Elaboració
Primerament, agafem els trossos de carbassó i amb l'ajud de l'estri per fer boletes els anem buidant tenin en compte de no arribar fins a baix. Tot seguit, els posem a coure en un cassó amb: aigua, sal i un ramet de jujlivert. Quan són cuits al " dente ", els escorrem i els reservem de cap per baix damunt un paper de cuina.
Seguidament, bullim les patates amb pell, amb aigua i sal.
Quan són cuites, les pelem i les passem per la premsadora ( pasapurés ), i les reservem.
A part,escaldem les panses amb aigua bullint, les colem i les reservem.
Tot seguit, agafem la cansalada picolada, i la saltem en una paella sense oli, uns dos minuts, i la reservem.
Agafem les patates, les posem en un bol de vidre, afegim un raig de nata líquida, una mica de mantega, i un polsim de nou moscada, i ho remenem amb l'ajud d'una espàtula de fusta.
Quan ho tenim ben barrejat, afegim les panses i la cansalada, i ho acabem de barrejar.
Tot seguit, amb l'ajud de la mànega pastissera, anem omplint els carbassons amb el parmentier amb panses i cansalada. A continuació, els espolsem amb formatge ratllat, i els gratinem fins que el formatge és ben dauradet. Tot seguit, en posem dos per persona en un plat, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
El parmentier no és res més que un puré de patata més fí i més elaborat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1076 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.