Rogers o Molls ( salmonetes ) farcits de marisc, amb salsa de calçots
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre molls d'uns 300 grams cadascún
- Salsa de calçots ( la podeu trobar a les meves receptes )
- Dues cebes tendres picolades
- 150 grams de gambetes petites congelades, pelades
- Cinc varetes de delicies de mar
- 150 grams de vianda de musclo congelada
- Oli d'oliva
- Sal
- Ví blanc
- Mig got de conyac
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Un ganivet filetejador
Un estri escatador
Una safata plana per anar al forn
Una paella gran
Un cassó mitjà
Un ganivet gran
Paper sulfuritzat
Elaboració
Primerament, fem la salsa de calçots com explico a la meva recepta i la mantenim calenta damunt la planxa.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet, picolem tot el marisc i el sofregim amb un raig d'oli en una paella juntament amb les cebes ben picolades. Quan tot el conjunt és mig cuit, ho flamegem amb el conyac i deixem que s'acabi de coure.
A continuació, netegem els rogers, els escatem i amb l'ajud del ganivet filetejador, els filetegem traient-ne de cada roger dos filets.
Tot seguit, posem un filet damunt de la safata del forn amb un full de paper sulfuritzat, amb la pell a sota,
el farcim amb la farsa de marisc, el tapem amb l'altre filet, un cop farcits tots el rogers, els salpebrem,
els reguem amb oli d'oliva i un raig de ví blanc, i els enfornem a 180º, fins que els rogers són cuits.
Seguidament, els posem de un en un en cada plat, els cobrim amb la salsa de calçots calenta, i ja els podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, si no és temps de calçots, la podeu fer amb porros.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1511 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.