Mongetes del ganxet saltades amb romanesco, cansalada i botifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un romanesco mitjà
  • Tres tires de cansalada de panxeta fresca
  • Sis alls aixafats
  • Una botifarra de perol negra
  • 300 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua
  • Julivert

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una safata de porcellana blanca
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, tallem el romanesco en botonets, i el bullim amb aigua, sal i una branca de julivert. Un cop cuit al " dente ", l'escorrem i el reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim els alls aixafats ( amb pell ), juntament amb la cansalada tallada a trossos menuts. Quan tot el conjunt és ben fregit, afegim el romanesco i el saltem una mica, tot aixafant-lo amb una forquilla.
Tot seguit, afegim la botifarra negra sense pell tallada a trossos regulars, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més.
Seguidament, afegim les mongetes, hi donem unes voltes, i passats cinc minuts més, ja ho tindrem llest per treure-ho a taula servit en la safata de porcellana.

1h 10min

Notes

El romanesco, és una clase de bròquil.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2234 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: