Crema catalana amb pinya tropical
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- 200 grams de sucre
- 45 grams de maizena
- Sis rovells d'ou
- Mitja pinya tropical ( natural )
6 racions
Utensilis
Sis cassoletes de terrissa per la crema catalana
Un batedor de varetes
Un bol de vidre mitjà
Un cassó gran
Un bufador o pala de cremar
Elaboració
En un cassó gran, posem : les pells de taronja i llimona, la branca de canyella i el sucre juntament amb tres quarts de litre de llet, a bullir.
A part, en un bol de vidre, posem : els rovells d'ou , la maizena i un quart de litre de llet freda. Seguidament, ho batem ben batut amb l'ajud del batedor de varetes i ho reservem.
Quan la llet ja bull, afegim la bareja dels ous amb la maizena, i no deixem de remenar, fins que veiem que la crema ja espesseix.
Tot seguit, ho repartim entre les sis cassoletes, i deixem que refredi.
Abans de posar-ho a la nevera, agafem la pinya, la tallem a juliana molt fina i la repartim per damunt la crema de totes les cassoletes.
En el moment de servir-ho a taula, espolsem força sucre pel damunt , i amb l'ajud del bufador o cremem, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1181 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.