Crema catalana amb pinya tropical

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • 200 grams de sucre
  • 45 grams de maizena
  • Sis rovells d'ou
  • Mitja pinya tropical ( natural )

6 racions

Utensilis

Sis cassoletes de terrissa per la crema catalana
Un batedor de varetes
Un bol de vidre mitjà
Un cassó gran
Un bufador o pala de cremar

Elaboració

En un cassó gran, posem : les pells de taronja i llimona, la branca de canyella i el sucre juntament amb tres quarts de litre de llet, a bullir.
A part, en un bol de vidre, posem : els rovells d'ou , la maizena i un quart de litre de llet freda. Seguidament, ho batem ben batut amb l'ajud del batedor de varetes i ho reservem.
Quan la llet ja bull, afegim la bareja dels ous amb la maizena, i no deixem de remenar, fins que veiem que la crema ja espesseix.
Tot seguit, ho repartim entre les sis cassoletes, i deixem que refredi.
Abans de posar-ho a la nevera, agafem la pinya, la tallem a juliana molt fina i la repartim per damunt la crema de totes les cassoletes.
En el moment de servir-ho a taula, espolsem força sucre pel damunt , i amb l'ajud del bufador o cremem, i ja ho podrem servir a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1181 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: