Cols de Brussel·les gratinades amb beixamel i cansalada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cols de Brussel·les
- Sis tires de cansalada fumada (bacó) , sense cotna
- La meva salsa beixamel
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Quatre tovallons de paper
Uns guants pel forn
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, posem aigua i sal en un cassó, i quan l'aigua arrenqui a bullir, posem les cols i deixem que coguin fins que estiguin al " dente ". Tot seguit, les escorrem i les reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la cansalada tallada a trossos menuts, uns dos minuts, i ho reservem.
A continuacó, fem la baixamel com explico a la meva recepta, i la mantenim calenta al damunt de la planxa. Seguidament, posem les cols repartides en les quatre cassoletes, espolsem la cansalada pel damunt, ho cobrim amb la beixamel, espolsem el formatge ratllat a sobre, i ho posem en el forn a 180º, fins que el formatge sigui ben rosset.
En el moment de servir-ho, posem un plat i un tovalló de paper, i amb l'ajud d'uns guants, posem les cassoletes al damunt, i ja ho podrem treure a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.