Arròs amb galeres, carxofes i bacallà, a l'estíl de la Costa Daurada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit galeres grosses
- 200 grams de bacallà esqueixat
- Sis carxofes mitjanes
- Fumet de peix
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Mitja ceba picolada
- Sofregit de tomàquet
- Un got de vermut
- Una copa de vi ranci
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Picada d'all, oli i julivert (feta amb la batedora)
- 400 grams d'arròs bomba
4 racions
Utensilis
Una paellera per quatre persones
Un vímet per posar la paella
Una safata metàl·lica plana
Un ratllador
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament. posem un rajolí d'oli a la paellera, i sofregim les galeres salpebrades.
Quan són mig fregides, les flamegem amb una mica de conyac, i les reservem en una safata amb paper de cuina. Seguidament, en la mateixa paellera amb una mica més d'oli, fregim: els pebrots verd i vermell ratllats, i la ceba també ratllada. Tot seguit, afegim les carxofes netes i tallades a trossos regulars. A continuació, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un raig de ví ranci i una mica de vermut. Seguidament, afegim el bacallà esqueixat dessalat, hi donem unes voltes amb l'espatula de fusta, i tot seguit afegim l'arròs amb tres cullerades de picada.
A continuació, afegim el fumet calent, fins arribar a les nanses de la paellera. Corregim de sal, posem les galeres ben posades pel damunt, i ho coem deu minuts a foc mitjà.
Passat aquest temps, ho enfornem a 180º, deu minuts més, i quan ho traiem del forn, ho deixem reposar damunt un vimet, cinc minuts més, abans de treure-ho a taula.
1h
Notes
Si no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes congelades
Etiquetes: La cuina dels arrossos La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4302 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.