Albergínies gratinades amb " lacón "
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres albergínies mitjanes
- 400 grams de " lacón", tallat a quadradets menuts
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
4 racions
Utensilis
Una safata plana per anar al forn
Una espàtula plana, metal·lica
Una paella gran
Paper de cuina
Quatre plats plans, de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, tallem les albergínies a rodelles de mig dit de gruix, les salem, les enfarinem, i les fregim en una paella amb oli d'oliva.
Quan veiem que són rossetes, les traiem i les posem en una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i les reservem.
Quan ja són fredes, anem fent unes piles d'albergínia en forma de llit, ( en farem quatre ), tot seguit, repartim el lacón pel damunt, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que tot plegat, és ben rosset, i ja en podrem posar un en cada plat, i servir-ho a taula.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2882 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.