Estofat de vedella amb patates i olives trencades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de carn de vedella tallada en tacs regulars
- Vuit patates escantonades
- 200 grams d'olives verdes trencades
- Una ceba picada
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls pelats, aixafats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades, pelades
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Una cullerada de xocolata en pols
- Aigua mineral
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Uns estalvis
Un batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la carn, salpebrada.
Seguidament, afegim: el llorer, la ceba picada, els alls aixafats, i el tomàquet fregit.
A continuació, afegim un got de vi blanc, i cobrim la carn amb aigua mineral.
Deixem que cogui a foc baix, fins que la carn ja sigui gairebé cuita.
Tot seguit, afegim les olives, i les patates escantonades. A part, fem una picada amb: julivert, pa fregit, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, i una cullerada de xocolata en pols. Passem la batedora elèctrica, i un cop feta la picada, l'afegim a la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts, i ja podrem servir-ho a taula.
2h
Notes
Aquesta recepta a la meva família la considerem com a centenària, ja que ha passat d'àvies, mares i filles fins arribar a la meva muller i les meves filles.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3161 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.