Niu de carbassó amb parmentier i pernil
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit patates grans
- Quatre carbassons grans
- Nata líquida
- Sis talls de pernil salat
- Nou moscada
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Una llimona
- Formatge ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola fonda
Un estri per fer boletes de verdures
Un batedor de varetes
Una espàtula de fusta
Una safata metal·lica per anar al forn
Una safata de porcellana blanca
Una premsadora ( passapurés )
Una mànega pastissera sense broc
Elaboració
Primerament, courem les patates amb pell amb aigua i sal, i un cop cuites, les reservem.
A part, agafem els carbassons, els tallem en trossos de sis centimetres de llarg i amb l'ajud de l'estri per fer boletes els buidem sense arribar a baix de tot.
Tot seguit, els posem en una cassola amb: aigua, sal i una llimona tallada en dues meitats, i els coem fins que estiguin cuits al " dente ", i els reservem.
A continuació, pelem les patates i les passem per la premsadora, tot posant-les en el cassó on acabarem de fer el parmentier.
Tot seguit, afegim una mica de nata líquida, un polsim de sal i nou moscada, i ho remenem amb l'espàtula de fusta. Seguidament afegim el pernil tallat en brunoise molt menuda, i ho barregem ben barrelat. A continuació, amb aquets barreja, farcim els carbassons amb la mànega pastissera, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, en una safata metal·lica, fins que el formatge ja és ben roset. Tot seguit, ho posem en una safata deporcellana blanca, i ho podrem servira taula.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2345 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.