Crema d'espinacs amb encenalls de parmesà
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams d'espinacs congelats
- Dues patates petites
- Oli d'oliva
- La part blanca de dos porros picolats
- Un litre i mig de brou de verdures, de pot
- Sal
- Nata líquida per muntar
- Nou moscada en pols
- 100 grams de formatge parmesà, en encenalls
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un colador fí
Una gerra de vidre, gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Batedor de varetes
Elaboració
En un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros amb un polsim de sal.
Seguidament, afegim les patates pelades, i cascades, i els espinacs. Tot seguit, afegim el brou i un raig de nata, i deixem que cogui tot plegat. Quan ja és cuit, passem la batedora elèctrica i tot seguit ho passem pel colador fí. Ho fiquem a foc baix,i anem remenant amb el batedor de varetes fins aconsseguir una crema fina i homogènia.
Seguidament, corregim de sal i nou moscada, i ho traiem del foc. Quan la crema ja és freda, la fiquem a la nevera, en una gerra de vidre, fins el moment de servir-la.
En el moment de servir a taula, omplim les escudelletes fins arribar gairebé a dalt, espolsem una mica d'encenalls de parmesà pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: La cuina de les cremes fredes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4113 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.