Conill estofat amb mores d'esbarzer
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill de quilo i mig tallat a trossos regulars
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- 300 grams, de mores d'esbarzer
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Una ceba tallada a trossos
- Dues branques d'àpi tallades a trossos
- Dues fulles de llorer
- Sis alls pelats
- Una pastanaga tallada a trossos
- Un grapat de grans de pebre negre
- Farina
- El fetge del conill, fregit
- Un grapat d'ametlles torrades
- Conyac
- Vi blanc
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Vi negre per cobrir el conill, per la maceració
- Aigua
- Mantega
4 racions
Utensilis
Un atuell per macerar el conill
Una cassola de terrissa gran
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una cassola metal·lica, fonda
Una paella gran
Elaboració
Primerament, posem el conill, les herbes picolades, el pebre negre en gra, el llorer, la farigola i el romaní, en un atuell tot cobert amb vi negre, i ho deixem macerar durant vint-i-quatre hores.
En el moment de fer el conill, l'escorrem, el salpebrem, l'enfarinem i el sofregim en una paella amb oli d'oliva. Tot seguit, el reservem, colem l'oli de fregir el conill, i fregim les verdures escorregudes tot
reservant el ví de la maceració. Quan tot plegat és ben fregit, afegim una part del vi negre i una mica d'aigua com per cobrir el conill, i deixem que cogui tot plegat, uns quinze minuts.
Seguidament, retirem les herbes, i tot seguit passem la batedora elèctrica i ho colem amb el colador xinès a la cassola de terrissa,hon acabarem de fer l'estofat.
Tot seguit, afegim el conill, i deixem que cogui a foc baix, fins que el conill estigui gairebé cuit.
Ho corregim de sal, i hi afegim una picada feta amb: el fetge del conill fregit, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, sis mores,pa fregit i julivert picolat.
Tot seguit, passem la batedora elèctrica, i ho afegim a la cassola amb el conill.
Mentre s'acaba de coure el conill, en un cassó amb una mica de mantega, fiquem les mores a foc suau, i deixem que coguin uns deu minuts. Seguidament, afegim un raig de conyac, ho flamegem i quan s'apagui, ho afegim a la cassola amb el conill, deixem que s'acabi de coure, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.
2h
Notes
Ara que veig les parades del mercat plenes de mores d'esbarzer, crec que es el moment adient per fer aquesta recepta. A la resta de l'any, també la podrem fer amb mores congelades, però ara és el seu moment ideal.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1045 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.