Rajada escabetxada amb cebetes petites i gírgoles
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre talls de rajada, d'uns 300 grams, aproximadament
- 300 grams de gírgoles (si poden ser petites, millor)
- 300 grams de cebetes petites (poden ser congelades)
- Sal
- Oli d'oliva
- Mel
- Un grapat de grans de pebre negre
- Mitja ceba tallada a juliana
- Sis alls aixafats, amb pell
- Dues fulles de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Un got de vi blanc
- Un got de vinagre de poma
- Dos gots d'aigua
- Sucre
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran, amb tapa
Dues paelles mitjanes
Elaboració
Primerament, pelem les cebetes, i les posem en una paella amb un polsim de sal i sucre, a foc baix. Quan són mig cuites, els hi afegim un raig de vinagre i un raig de mel Deixem que s'acabin de coure, i les reservem.
Seguidament, fiquem les gírgoles en una paella amb un raig d'oli d'oliva les saltegem amb un polsim de sal, i quan són cuites, les reservem.
A continuació, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba, els alls, el llorer, la farigola, el romaní, i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim: el vi, el vinagre i l'aigua, i deixem que arrenqui el bull. Passats uns quinze minuts, afegim la rajada salpebrada, i amb el foc baix deixem que es vagi coent. Seguidament, afegim les cebetes i les gírgoles i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1951 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.