Mil fulls de patates a lo pobre amb botifarra negra i espinacs gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams d'espinacs congelats
  • Una ceba picolada
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Beixamel ( la podeu trobar a les meves receptes
  • Setze rodelles de botifarra negra de perol
  • Patates a lo pobre per quatre plats ( les trobareu a les meves receptes )
  • Formatge ratllat

4 racions

Utensilis

Una safata metal·lica per anar al forn
Una espàtula plana
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Quatre plats grans de porcellana
Quatre motlles rodons d'acer inoxidable, de 10 centimetres de diametre

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullirem els espinacs uns set minuts, i un cop cuits, els escorrem i els picolem amb l'ajud d'un ganivet. Tot seguit, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan ja és transparent, afegim els espinacs, ho saltegem tot plegat, i ho reservem.
En el moment de muntar el plat, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i la reservem.
Seguidament, fiquem els quatre motlles a la safata metal·lica, i fem una capa de patates a lo pobre en el fons del motlle. Tot seguit, fiquem quatre rodelles de botifarra negra, i acabem d'omplir el motlle am bels espinacs saltejats.
A continuació, ho desmotllem, ho cobrim amb una mica de beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge estigui dauradet.
Seguidament, amb l'ajud d'una espàtula i amb molta cura, anem posant els mil fulls, en cada un dels plats, i ja els podrem servir a taula.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1386 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: