Mil fulls de patates a lo pobre amb botifarra negra i espinacs gratinats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams d'espinacs congelats
- Una ceba picolada
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Beixamel ( la podeu trobar a les meves receptes
- Setze rodelles de botifarra negra de perol
- Patates a lo pobre per quatre plats ( les trobareu a les meves receptes )
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Una safata metal·lica per anar al forn
Una espàtula plana
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Quatre plats grans de porcellana
Quatre motlles rodons d'acer inoxidable, de 10 centimetres de diametre
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullirem els espinacs uns set minuts, i un cop cuits, els escorrem i els picolem amb l'ajud d'un ganivet. Tot seguit, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan ja és transparent, afegim els espinacs, ho saltegem tot plegat, i ho reservem.
En el moment de muntar el plat, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i la reservem.
Seguidament, fiquem els quatre motlles a la safata metal·lica, i fem una capa de patates a lo pobre en el fons del motlle. Tot seguit, fiquem quatre rodelles de botifarra negra, i acabem d'omplir el motlle am bels espinacs saltejats.
A continuació, ho desmotllem, ho cobrim amb una mica de beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge estigui dauradet.
Seguidament, amb l'ajud d'una espàtula i amb molta cura, anem posant els mil fulls, en cada un dels plats, i ja els podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1298 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.