Peres amb vi
Ingredients
- 6 peres grosses i fortes
- 750 ml vi negre
- Sucre integral al gust i polsim de sal
- 1 pela de taronja i/o llimona (sense el blanc de la pell, que amargueja) i el seu suc
- Canó de canyella, beina de vainilla, 6 claus d'olor i 6 grans de pebre negre
- Agar-agar (optatiu)
6 racions
Elaboració
Posar tots els ingredients -excepte les peres i l'agar-agar- a la cassola i fer coure una hora (per evaporar l'alcohol!).
Tallar al llarg les peres, pelar i treure el cor amb la punta del ganivet.
Posar-les en una cassola, colar-hi el liquid -que les ha de cobrir-, i coure uns 20".
Comprobar que les peres són toves per dins, puntxant-ne una, i retirar del foc.
Colocar amb cura les peres en el recipient de servei (cassola de fang, bol de vidre...).
Ara cal comprobar la textura i el sabor del xarop, si ha quedat poc espès, posar-hi uns flocs d'agar-agar o si poc dolç, afegir sucre, i en ambdós casos, coure-ho 10 minuts més. Abocar damunt les peres i deixar reposar.
1h 30min
Notes
Recomano servir a temperatura contrària a l'ambiental.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1414 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.