Galtes de vedella estofades amb peres i fredolics

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de fredolics en conserva
  • Un quilo i mig de galtes de vedella
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi ranci
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Oli d'oliva
  • Dues fulles de llorer
  • Sis peres tipus "blanquilla" de mida mitjana
  • Brou de pollaste casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Un all pelat
  • Julivert picolat
  • Aigua
  • Mel
  • Sucre

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un estri per treure el cor de les peres
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem els fredolics salpebrats, fins que hagin deixat anar tota l'aigua, i els reservem.
A part, pelem les peres, els hi traiem el cor, les tallem en quatre trossos i les fiquem en un cassó amb un dit d'aigua, sucre i un raig de mel, fins que estiguin ben toves, i les reservem.
Seguidament, en la batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades i julivert picolat juntament amb un got de brou de pollastre. Un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, tallem les galtes de vedella en tacs regulars, els salpebrem i els fiquem a rostir a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva.
Quan les galtes ja són d'un color daurat, afegim: la ceba picolada, el llorer, els als aixafats, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Seguidament, afegim un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Tot seguit, cobrim les galtes amb tres cullerots de brou de pollastre casolà, fiquem el foc baix i deixem que vagi coent-se fins que les galtes estiguin gairebé cuites.
A continuació, afegim: els pinetells, les peres, i la picada, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, i ja ho podrem servir amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2468 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: