Salsa de ceps
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de ceps secs ( si es temporada, frescos )
- Una ceba tendra picolada
- Un litre d'aigua mineral
- Sal
- Oli d'oliva
- Una cullerada de demi glace en pols
- Maizena(si cal)
- Conyac
- Pebre negre en pols
- Un all pelat
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Un colador fí
Una espàtula de plàstic
Un atuell amb tapa per guardar la salsa
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en un bol amb una mica d'aigua, fiquem els ceps a hidratar(si són secs) una estona.
Quan ja són hidratats, els escorrem tot guardant l'aigua.
Seguidament, fiquem en un cassó un raig d'oli, i sofregim : la ceba, l'all pelat i els ceps ben escorreguts.
Quan tot el conjunt és ben saltat, afegim un raig de conyac, i deixem que redueixi.
Seguidament, ho salpebrem tot plegat, afegim una cullerada de demi glace i tot seguit afegim l'aigua de hidratar els ceps i la resta d'aigua, i deixem que arrenqui el bull almenys uns trenta minuts.
Passat aquest temps, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador fí amb l'ajud de l'espàtula de plàstic, al cassó on acabarem de fer la salsa.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes fins aconseguir una salsa fina i homogènia.
Corregim de sal i pebre i si cal espessim amb una mica de maizena, i ja la tindrem llesta per guardar fins l'hora de fer-la servir.
1h 10min
Notes
Aquesta salsa és mollt adient per receptes tant de carn, com per peixos de textura forta.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3501 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.