Supremes de lluç amb salsa de calçots i verdures saltades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre supremes de lluç de 300 grams cadascuna
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
- Aigua
- Dues patates grans
- Dos carbassons grans
- Tres pastanagues mitjanes
- Salsa de calçots(la trobareu a les meves receptes)
- Mantega
4 racions
Utensilis
Quatre plats grans de porcellana blanca
Una safata plana pel forn
Un cassó gran
Una paella gran
Un colador fí
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, fem la salsa de calçots com explico a la meva recepta i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem les patates, les pastanagues i els carbassons i amb l'ajud d'un ganivet petit(puntilla) els tallem en trossos mitjans i els torneixem.
Tot seguit, agafem un cassó gran amb aigua i sal, i quan arrenqui el bull fiquem totes les verdures fins que estiguin cuites al "dente", i les reservem.
A continuació, fiquem una mica de mantega en una paella gran, i tot seguit afegim les verdures i les saltem amb un polsim de sal i pebre negre en pols, i les reservem.
Tot seguit, agafem les supremes, les salpebrem i les fiquem en la safata per anar al forn, regades amb un raig de vi blanc i oli d'oliva.
Seguidament, les enfornem a 180º, durant uns dotze minuts, fins que el lluç és cuit.
En el moment de muntar els plats, fiquem una suprema en el centre del plat, el cobrim amb la salsa de calçots i a la part de baix del plat, fem un niu amb les verdures saltades, i ja podrem servir els plats a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1270 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.