Crema de llenties amb crostons de pa fregit i encenalls de pernil cruixents
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos litres i mig de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Un quilo de llenties cuites
- Una patata pelada tallada a trossos menuts
- Mitja ceba picolada
- Sal
- Crostons de pa fregit
- Quatre llesques de pernil salat
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Quatre escudelletes
Una sopera de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Elaboració
Primerament en una cassola fonda fiquem, les llenties juntament amb el brou, la patata, la ceba i un raig de nata líquida, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja han passat uns vint minuts, ho passem pel colador xinès amb l'ajud de la batedora elèctrica, ho fiquem en el cassó on acabarem de fer la crema, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els crostons de pa, fins que estiguin daurats i els reservem.
Tot seguit, amb l'ajud d'un ganivet tallem el pernil en juliana molt fina i el saltem en una paella sense oli fins que estigui ben torradet i el reservem.
A continuació, corregim de sal i nou moscada la crema, i si cal espessir-la una mica, afegim una mica de puré de patata de sobre fins aconsseguir la consistencia desitjada.
En el moment de servir-ho a taula, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, afegim els crostons de pa i pel damunt fiquem un grapadet d'encenalls de pernil cruixent. La resta de crema, la servirem en la sopera de porcellana.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina de les cremes calentes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5661 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.