Crema d'escalivada amb anxoves i olives picolades
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre i mig de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Dos pebrots vermells
- Dues albegínies
- Dues cebes
- Sal
- Oli d'oliva
- Nata líquida
- Dues llaunes d'anxoves en oli
- 100 grams d'olives negres sense pinyol
- Quatre llesquetes de pa de baguet torrades
4 racions
Utensilis
Una safata pel forn
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Quatre escudelletes de porcellana
Una sopera de porcellana blanca
Un colador xinès
Elaboració
Primerament, escalivem els pebrots, les albergínies i les cebes. Un cop cuites les pelem les tallem a trossos i les fiquem en el cassó juntament amb el brou.
Deixem que cogui tot plegat uns vint minuts, i seguidament, ho passem pel colador xinès amb l'ajud de la batedora, en el cassó on acabarem de fer la crema.
Fem que arrenqui el bull a foc baix tot anant remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i hi afegim un raig de nata líquida.
Si cal espessirho una mica, afegim una mica de puré de patates de sobre fins que tenim la textura desitjada.
A part, agafem els filets d'anxova i les olives negres sense pinyol, i les picolem.
Seguidament, agafem unes llesquetes de pa de baguet tallades al biaix i les torrem en el forn.
En el moment de servir la crema, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, i al damunt de cada escudelleta fiquem una llesqueta amb les anxoves i les olives i ja les podrem servir a taula. La resta de la crema, la servirem en la sopera de porcellana.
1h
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina de les cremes calentes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2108 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.