Llenties estofades a la riojana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de llenties seques
- Tres litres d'aigua mineral
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Quatre alls pelats
- Tres ous bullits
- Una fulla de llorer
- Sal
- Tres patates mitjanes
- 600 grams de xoriç(xistorra)
- Tres talls de cansalada de panxeta
- Pebre vermell dolç
8 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Una paella gran
Un cassó mitjà
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, el xoriç, el llorer i la cansalada tallada a trossets menuts.
Quan ho tenim tot ben fregit, ho fiquem a la cassola juntament amb l'aigua i les llenties.
Deixem que arrenqui el bull, i quan les llenties siguin gairebé cuites, afegim les patates pelades i tallades a quadradets menuts.
A part, en una paella mitjana, fregim els alls laminats i quan són rossos, afegim una cullerada de pebre vermell i tot seguit ho aboquem a la cassola juntament amb les llenties.
A part, bullim els ous i un cop cuits els picolem i els afegim a la cassola amb les llenties.
Tot seguit corregim de sal, i quan tot plegat ja és cuit, la ho podrem servir a taula en una sopera de porcellana blanca ben abellidora.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2877 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.