Colomins rostits amb fruits secs i cebetes de platillo

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos colomins
  • Llard de porc
  • 150 grams d'orellanes d'albercoc
  • 150 grams de panses de corint
  • 100 grams de pinyons
  • Una fulla de llorer
  • Un cassó de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Dos cassons de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • 200 grams de cebetes de platillo
  • Vinagre de poma
  • Mel
  • Conyac
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Oli d'oliva
  • Sucre
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols

2 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella mitjana
Un cassó mitjà
Dos plats grans de porcellana blanca
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, fiquem aigua en un cassó i quan bull, afegim tots els fruits secs, deixem que s'escaldin durant cinc minuts i els reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli, fiquem les cebetes de platillo pelades amb: un polsim de sucre i sal, un raig de mel i un rajolí de conyac, a foc baix.
Quan ja són mig toves, afegim un raig de vinagre de poma i deixem que segueixin coent-se fins que estan caramelitzades i les reservem.
A continuació, netegem els colomins i els tallem en dues meitats a lo llarg.
Tot seguit, els salpebrem, els fiquem a la cassola amb una mica de llard i deixem que sofregeixin fins que estiguin daurats.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, el sofregit de tomàquet, el got de vi ranci i el brou de pollastre, i deixem que coguin a foc baix uns trenta minuts.
Tot seguit, corregim de sal, afegim les cebetes i els fruits secs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que els colomins siguin tendres.
En el moment de servir-ho a taula, fiquem dues meitats de colomi en el plat, acompanyades d'un grapat de cebetes i fruits secs, i ja ho podem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2307 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: