Colomins rostits amb fruits secs i cebetes de platillo
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos colomins
- Llard de porc
- 150 grams d'orellanes d'albercoc
- 150 grams de panses de corint
- 100 grams de pinyons
- Una fulla de llorer
- Un cassó de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dos cassons de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- 200 grams de cebetes de platillo
- Vinagre de poma
- Mel
- Conyac
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Oli d'oliva
- Sucre
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
2 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella mitjana
Un cassó mitjà
Dos plats grans de porcellana blanca
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, fiquem aigua en un cassó i quan bull, afegim tots els fruits secs, deixem que s'escaldin durant cinc minuts i els reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli, fiquem les cebetes de platillo pelades amb: un polsim de sucre i sal, un raig de mel i un rajolí de conyac, a foc baix.
Quan ja són mig toves, afegim un raig de vinagre de poma i deixem que segueixin coent-se fins que estan caramelitzades i les reservem.
A continuació, netegem els colomins i els tallem en dues meitats a lo llarg.
Tot seguit, els salpebrem, els fiquem a la cassola amb una mica de llard i deixem que sofregeixin fins que estiguin daurats.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, el sofregit de tomàquet, el got de vi ranci i el brou de pollastre, i deixem que coguin a foc baix uns trenta minuts.
Tot seguit, corregim de sal, afegim les cebetes i els fruits secs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que els colomins siguin tendres.
En el moment de servir-ho a taula, fiquem dues meitats de colomi en el plat, acompanyades d'un grapat de cebetes i fruits secs, i ja ho podem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2307 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.