Lloms de bacallà estofats a la Catalana
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre lloms de bacallà dessalat de 250 grams cadascun
- Una ceba tendra picolada
- Quatre alls aixafats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una fulla de llorer
- Julivert picolat
- Oli d'oliva
- Farina
- Aigua
- Dos ous bullits
- 150 gtrams de panses de corint
- 150 grams de prunes sense pinyol
- 100 grams de pinyons
- Un got de vi blanc
- Un cullerot de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana per anar al forn
Un cassó mitjà
Una paella gran
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb oli d'oliva, fregim els lloms de bacallà enfarinats, fins que són rossos i els fiquem a la cassola amb la pell a sota.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, els refredem, els pelem, els tallem en dues meitats i els fiquem a la cassola juntament amb el bacallà.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem: els pinyons, les prunes i les panses durant cinc minuts i ho reservem.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba tendra picolada, els alls aixafats i la fulla de llorer.
Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi i deixem reduir.
Seguidament, afegim un cullerot de fumet de peix, corregim de sal i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts, tot seguit ho aboquem a la cassola amb els ous, el bacallà i els fruits secs i deixem que s'acabi de coure tot junt en el forn a 180º, durant deu minuts, i ja ho podrem treure-ho, tot espolsant-ho amb julivert picolat pel damunt i servir-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2858 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.