Crema de crancs i galeres

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de crancs de mar
  • 300 grams de galeres
  • Dos litres de fumet de peix (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Nata líquida per muntar
  • Un got de conyac
  • Un got de vi blanc
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba picolada
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tres llesques de pa de motlle tallades a quadradets
  • Julivert picolat

6 racions

Utensilis

Sis escudelletes de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fí
Un batedor de varetes
Una cassola fonda
Un cassó gran
Una paella gran
Una safata plana amb paper de cuina

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els crancs, les galeres, l'api, i la ceba. Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el conyac i ho flamegem.
Tot seguit, afegim el vi blanc i el fumet de peix i ho deixem bullir al menys quaranta minuts.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i ho passem amb l'ajud del colador xinès a un cassó gran. Tot seguit, ho tornem a passar per un colador fí.
Ho fiquem a foc baix, afegim un raig de nata líquida, corregim de sal i ho remenem amb el batedor de varetes fins que tenim un crema fina i homogènia.
A part, fregim els quadradets de pa en oli d'oliva fins que són daurats i els fiquem en una safata plana amb paper de cuina per tal de treure l'excés d'oli.
A continuació, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, les espolsem amb julivert picolat, afegim un grapadet de crostons de pa fregit, i ja ho podrem servir a taula.

1h 10min

Notes

Si no hi han galeres, la podem fer tant sols amb crans.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3296 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: