Macarrons gratinats amb espinacs
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de macarrons
- 300 grams d'espinacs congelats
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
- Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
- Una ceba tendra picolada
- Sis talls de cansalada fumada
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una safata fonda de porcellana refractaria
Un cassó gran
Una cassola metal·lica fonda
Un plat de fusta
Una paella gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs, els escorrem i els reservem.
A part, en una cassola fonda amb : aigua, sal i una mica de mantega, bullim els macarrons fins que són cuits al "dente" i els reservem.
Tot seguit en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, juntament amb la cansalada també picolada, i ho reservem.
Seguidament, fem la beixamel com explico a la meva recepta i un cop feta la reservem.
A continuació, barregem: els macarrons amb els espinacs i el sofregit de ceba i cansalada, juntament amb una bona quantitat de beixamel,i ho fiquem a la safata refrectaria.
Ho espolsem amb el formatge ratllat, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge és ben daurat.
Tot seguit ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1930 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.