Tripa i cap-i-pota de vedella estofada amb cigrons, a la catalana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de cigrons secs
- Aigua
- Una branca d'api
- Dues fulles de llorer
- Mitja ceba pelada
- Bicarbonat
- Tres alls aixafats
- 600 grams de tripa de vedella cuita
- 600 grams de cap-i-pota de vedella cuita
- Una botifarra culana negra
- Una tira de xoriç(xistorra)
- 150 grams de taquets de pernil salat
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Ametlles torrades
- Oli d'oliva
- Sal
6 racions
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Una escorredora
Una cassola de terrissa gran
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica
Un plat de fusta
Elaboració
El dia abans, posem els cigrons en remull amb: aigua, un polsim de sal i un polsim de bicarbonat.
En el momenmt de coure'ls, els rentem ben rentats, fiquem la cassola al foc amb aigua, i quan ja comença a bullir, afegim: els cigrons, l'api, la ceba, una fulla de llorer, i deixem que coguin a foc moderat fins que estiguin cuits, i els reservem.
A part, tallem la tripa i la cap-i-pota a trossos regulars i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: el pernil tallat a quadradets, els xoriç tallat a rodelles gruixudes, la ceba picolada i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és mig sofregit, afegim el sofregit de tomàquet amb un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim la tripa i la cap-i-pota coberta amb el brou de coure els cigrons, fiquem el foc baix, i deixem que cogui fins que tot plegat sigui cuit.
A part amb la batedora elèctrica fem una picada amb: pa fregit, ametlles torrades, un all pelat i julivert picolat. Passem la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola juntament amb els cigrons i la botifarra tallada a rodelles de mig dit de gruix.
Deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta és una variant dels famosos "callos a la madrilenya"
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2733 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.