Salsa de vi blanc
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una ceba tendra picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Julivert picolat
- Dos rovells d'ou
- Un litre de vi blanc
- Aigua
8 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Un cassó mitjà
Un bol de vidre amb tapa
Un cassó gran per fer un bany maria
Una batedora alèctrica
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un rajolí d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada.
Quan la ceba ja és transparent, afegim el litre de vi blanc i deixem que reduei gairebé fins a la meitat. Tot seguit, passem la batedora elèctrica i ho colem amb el colador fí.
Seguidament, fiquem un cassó amb aigua fins a la meitat a foc mitjà i seguidament fiquem en el seu interior el bol de vidre amb la salsa de vi blanc.
Tot seguit, afegim els dos rovells d'ou, un polsim de sal i pebre negre, i començem a remenar amb el batedor de varetes com si fessim una maionesa, fins aconseguir la quantitat de salsa desitjada. Un cop feta la salsa, afegim un polsim de julivert picolat, la deixem refredar, i ja la podrem gardar tapada a la nevera, fins que la necessitem fer servir.
1h 19min
Notes
Aquesta salsa és molt adient sobretot per plats de peix
Etiquetes:
L'enigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3638 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.