Ronyons de xai al xerès
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de ronyons de xai
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una ceba picada
- Dos alls pelats
- Una fulla de llorer
- Un litre de xerès blanc sec
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una cassola de terrissa mitjana
Uns estalvis
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, netegem els ronyons i els tallem a rodanxes de mig dit de gruix.
Seguidament, els fiquem en el bol de vidre coberts amb el xerès, d'un dia per l'altre.
En el moment de fer-los, els escorrem ben bé, els sofregim uns cinc minuts salpebrats i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picada, els alls laminats, la fulla de llorer i un grapat de grans de pebre negre.
Tot seguit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts. Seguidament, afegim els ronyons i el xerès fins a la meitat dels ronyons, i deixem que coguin a foc baix, fins que estiguin cuits al nostre gust, i ja els podrem servir a taula amb uns
estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4848 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.