Patates de pastor
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues tires de xoriç (xistorra)
- Cinc ous
- Un quilo de patates mitjanes
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Formatge ratllat
- Dos alls pelats
- Julivert picolat
- Un got de vi blanc
- Aigua
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Un plat de fusta
Una paella gran
Un morter amb la seva mà
Elaboració
Primerament pelem les patates, les tallem en rodelles de mig dit de gruix, les salpebrem i les fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que són daurades.
Seguidament, les fiquem en una cassola de terrissa i les cobrim amb el xoriç tallat a rodelles una mica gruixudes.
Tot seguit, en el morter fem una picada amb : dos alls pelats, julivert, i un cop aixafats afegim el vi blanc i dos gots d'aigua, ho remenem i ho afegim a la cassola.
Seguidament, esclatem cinc ous al damunt, afegim un polsim de sal, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho enfornem a 180º, fins que les clares dels ous estiguin cuallades i el formatge estigui daurat.
Tot seguit ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1267 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.