Melindros

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Sis ous
  • 200 grams de sucre
  • 100 grams de sucre molt (sucre glass)
  • 250 grams de farina
  • Esencia de llimona (un rajolí)

10 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb paper sulfurat
Un batedor de varetes
Dos cassons grans
Una espàtula de goma
Una mànega pastissera amb un broc gran, llis
Un colador petit fi
Una batedora elèctrica amb varetes
Una espàtula de fusta
Una safata rectangular de cartró amb blonda

Elaboració

Primerament, separem les clares dels rovells.
Seguidament, en un cassó fiquem els rovells i el sucre, i ho batem amb el batedor de varetes fins que els rovells han blanquejat.
Tot seguit, afegim un rajolí d'essencia de llimona i la farina i ho remenem amb una espàtula de fusta.
A continuació, afegim les clares muntades a punt de neu i ho remenem de baix a dalt amb una espàtula de goma, perqué agafi aire.
Un cop feta la barreja, carguem la mànega pastissera amb un broc llis, i damunt de la placa del forn amb un paper sulfurat, anem fent tires de deu centimetres de llarg per tres d'ample.
Un cop fetes totes les tires, separades entre si uns cinc centimetres, les espolsem amb sucre molt pel damunt amb l'ajud del colador fí, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que els melindros ja són daurats, i ja els podrem servir a taula en una safata de cartró amb blonda.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1860 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: