Tomàtigues de Valldemossa farcides
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 tomàtigues de Valldemossa
- 2 patates
- 1/2 pebre verd
- 50gr de bonítol en conserva
- 1 cogombret en vinagre
- 1/2 alvocat
- 1/2 llima
- 1 xili de jalapa
- 2 tasses de cafè de llet
- Oli d’oliva
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre bo
- Sal
- 4 fulles d’alfàbrega morada per decorar
4 racions
Elaboració
La tomàtiga de Valldemossa és una varietat de Mallorca que vaig descobrir fa uns tres anys i cada any en faig planter. És una tomàtiga d’ensalada de pell fina i molt gustosa.
Començarem pelant les patates i les tallarem en quadrats, les posarem a bullir a una olla amb aigua amb un poc de sal entre 12 i 15 minuts i les deixam refredar.
Podem continuar amb la maionesa de xili de jalapa i alvocat. A un vas per la batedora posam el xili de jalapa sense les llavors, les dues tasses de llet i un poc de sal, ficam la batedora fins abaix i la posam en marxa a velocitat mitja. Anam afegint oli fins que lligui. Millor que en aquest cas l’oli no sigui verge extra, perquè li donarà massa sabor a la maionesa. Per una altre banda amb l’ajuda d’una forqueta esclafam mig alvocat i li afegim el suc de mitja llima, un poc d’oli d’oliva verge extra, sal i un poc de pebre bo. Per acabar mesclam la maionesa amb la preparació que hem fet amb l’alvocat i ja tenim una altre cosa feta.
A continuació podem picar a ganivet el pebre verd, el cogombret i el bonítol i podem acabar el farcit. Per això ho mesclam tot amb la patata i anam afegint la maionesa al nostre gust, i ens quedarà una cosa semblant a una ensaladilla russa. Reservam a la gelera.
Per acabar buidam les tomàtigues, hi posam una mica de sal a cada una i les farcim amb la mescla que hem fet anteriorment i ja tenim llestes les nostres tomàtigues de Valldemossa farcides.
Millor si les deixam una estona dins la gelera abans de menjar-les.
Esper que us agradi.
40min
Etiquetes: Estiu Farcides Tomàtigues Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4225 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.