Bacallà fresc a la papillot amb salsa de vermut blanc
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Papillota
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres porros
- Dues pastanagues
- La part blanca d'una branca d'api
- Quatre trossos de bacallà fresc de 200 grams cadascun (aproximadament)
- Salsa de vermut blanc
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Quatre plats plans grans de porcellana blanca
Quatre fulls de paper d'alumini d'un pam quadrat
Una paella gran
Paper de cuina
Unes tisores
Una planxa
Elaboració
Primerament, en una paella amb un rajolí d'oli, sofregim : la pastanaga, l'api, i els porros, tot tallat a juliana ben fina i salpebrats.
Un cop ben cuits, els reservem.
A continuació, en una planxa ben calenta, marquem els talls de bacallà dos minuts per cada banda i els reservem.
Seguidament, fem la salsa de vermut blanc com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, agafem els quatre fulls de paper d'alumini, fiquem un tall de bacallà en el centre de cadascun amb la pell a sota, els hi afegim un rajolí d'oli i un rajolí de vi blanc, els cobrim amb una mica de les verdures fetes juliana, i tanquem el paper d'alumini tot fent una bossa hemètica, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que s'infla la bossa cosa que voldrà dir que el bacallà ja és a punt de cuit.
Ja per acabar el plat, amb l'ajud d'unes tisores farem una finestra ben gran en el paper d'alumini, i ho cobrirem pel damunt amb la salsa de vermut blanc i ja ho podrem servir a taula cadascun en el seu plat.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de les papillots Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2064 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.