Lasanya de bolets amb salsa Aurora
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de gírgoles naturals
- 500 grams de rovellons en conserva
- Dues cebes picolades
- Sofregit de tomàquet
- Aigua
- Sal
- Vi ranci
- Mantega
- Formatge ratllat
- Salsa Aurora
- Dotze plaques de pasta per lasanya
Utensilis
Una cassola fonda
Un cassó gran
Una safata refractària rectangular
Una paella gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola amb aigua,sal,i un punt de mantega, bullim les plaques de lasanya, i quan estàn cuites al "dente" les escorrem i reservem.
Seguidament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i quan està feta, fiquem una mica de salsa en el fons de la safata, i la resta la reservem damunt la planxa calenta.
A continuacio, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, els rovellons i les gírgoles picolades amb l'ajud d'un ganivet.
Quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim el fons de la safata amb unes plaques de lasanya, i tot seguit afegim la farsa de bolets.
Ho cobrim amb les plaques de lasanya, i seguim omplint-ho amb més farça de bolets.
Ja per acabar, tapem amb les plaques de lasanya que ens queden, ho cobrim amb la salsa Aurora, espolsem amb formatge ratllat pel damunt, afegim uns daus de mantega i gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina de la pasta
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2373 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.