Mongetes de Balaguer saltades amb cansalada i baldanes de ceba
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de mongetes de Balaguer seques
- Aigua
- Sal
- Bicarbonat
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Una branca d'api
- Sis alls aixafats
- Oli d'oliva
- Tres talls de cansalada de panxeta tallats a trossos gruixuts
- Tres baldanes de ceba tallades a rodelles d'un dit de gruix
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·ica fonda
Una paella fonda gran
Una safata rectangular de porcellana blanca
Un colador
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, fiquem les mongets en remull d'un dia per l'altre amb: aigua, sal, i una culleradeta de bicarbonat.
El dia de coure-les, les escorrem i les fiquem a la cassola on les courem amb: una fulla de llorer, mitja ceba pelada, una branca d'api i un raig d'oli d'oliva.
Un cop l'aigua arrenqui a bullir, fiquem el foc mitjà i deixem que coguin fins que estiguin toves, les escorrem i les reservem.
Seguidament, en una paella fonda amb una raig d'oli, fregim: els alls aixafats, els trossos de cansalada i les rodantxes de baldana de ceba.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim les mongetes ben escorregudes, els hi donem unes voltes amb la mateixa paella, i ja les podem servir a taula, ben repartides en la safata.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta tant la podem fer amb mongetes de Balaguer, com amb "Judiones de la Granja de San Ildefonso"
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels llegums Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2558 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.