Pollastre amb samfaina i patates fregides a quadradets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Samfaina
- Un pollastre de quilo i mig aproximadament
- Quatre patates grosses
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Un got de vi ranci
- Brou de pollastre casolà
6 racions
Utensilis
Dues paelles grans
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, fem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem.
Seguidament, fregim les patates tallades a quadres, i quan ja són ben rosses, les reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació, tallem el pollastre a trossos regulars, els salpebrem i els fregim a la cassola de terrissa amb oli d'oliva.
Quan els talls de pollastre són ben daurats, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim la samfaina i dos cullerots de brou de pollastre casolà, fiquem el foc baix i deixem que cogui tot plegat, fins que el pollastre estigui gairebé cuit.
Tot seguit, corregim de sal, afegim les patates fregides, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2131 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.