Mongetes del ganxet estofades a la riojana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → La Rioja
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de mongetes del ganxet seques
- Aigua
- Sal
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls laminats
- Pebre vermell dolç
- Dos xoricets tipus "cantimpalo"
- Un tròs de cansalada de panxeta talada en dos trossos gruixuts
- Una orella de porc tallada en tres trossos
- Un os de pernil
- Una ceba pelada tallada en dues meitats
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Uns estalvis
Una paella petita
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, fiquem les mongetes en remull unes dotze hores i les deixem d'un dia per laltre.
En el moment de coure-les, les fiquem en la cassola fonda, juntament amb: l'os de pernil, la cansalada, els xoriçets, el llorer, la ceba, i l'orella de porc.
Deixem que arrenqui el bull, i tot seguit, ho fiquem a foc mitjà fins que les mongetes estiguin mig cuites.
A part, en una paella petita amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls laminats, i quan siguin mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell dolç, i ho afegim rapidament a la cassola amb les mongetes abans no s'ens cremi el pebre vermell.
Tot seguit, corregim de sal, ho deixem coure dotze minuts més, i ja ho podrem servir en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota, per tal de no cremar la taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4776 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.