Llucets a la llauna amb mongetes de Santa Pau
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tempura
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit llucets de mida gran
- Oli d'oliva
- Sis alls laminats
- Un pot de polpa de pebrots xoricers
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal
- Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- 300 grams de mongetes de Santa Pau
- Tires de pebrot vermell en conserva
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular de mida gran
uns estalvis
Una paella gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, netegem els llucets, els hi tallem el cap i els netegem per dintre.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet fí, el desespinem i el deixem en forma de ventall sense l'espina central.
Tot seguit, els salem, els passem per farina i els fregim en una paella amb oli d'oliva, quatre minuts, i els reservem damunt un paper de cuina.
A part, en la mateixa paella saltem les mongetes de Santa Pau amb un polsim de sal, i un cullerot de picada d'all, oli i julivert. Un cop fregides, les repartim per tot el fons de la safata refractària i ho reservem.
Tot seguit, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls laminats, i quan ja estan mig rossos, afegim dues cullerades de carn de pebrots xoricers i un got de vi blanc, i deixem que redueixi. Ja per acabar, fiquem els llucets fregits capicuats a la safata refractària, els cobrim amb la salsa que hem fet en el cassó, damunt de cada llucet fiquem dues tires de pebrot vermell, i ho enfornem a 180º, quatre minuts, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Esmorzars de forquilla Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1936 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.