Llengua i tripa de vedella estofades a la Catalana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una llengua de vedella de mida mitjana
- 800 grams de tripa de vedella cuita
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en gra
- Dues cebes
- Sis alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Una branca d'api
- Una pastanaga pelada
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
6 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un ganivet filetejador
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la llengua de vedella a foc mitjà, fins que veiem que ja és cuita, la reservem i la deixem refredar.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet filetejador la pelem, la tallem en rodelles d'un dit de gruix i la reservem.
Tot seguit, agafem la tripa de vedella i amb l'ajud del ganivet filetejador, la tallem en juliana de dos dits d'ample, i la reservem.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: uns crostons de pa fregit, julivert picolat, un grà d'all pelat, i un grapat d'ametlles torrades, amb un got de brou.
Quan la picada ja esta feta, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, i el llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim els trossos de llengua, els cobrim amb una mica de brou de pollastre, i deixem que cogui a foc baix.
Tot seguit, afegim la tripa de vedella amb un polsim de sal, i deixem que cogui tot junt, fins que tant la llengua com la tripa, estiguin gairebé cuites.
A continuació, afegim la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que estigui tot el conjunt cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
2h
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1939 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.