Llom de porc rostit amb salsitxes, panses, prunes i pinyons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una cinta de llom d'un quilo de pes aproximadament
- 150 grams de prunes sense pinyol
- 150 grams de panses de corint
- 150 grams de pinyons
- 24 salsitxes de porc
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Sal
- Quatre alls aixafats
- Pebre negre en pols
- Un pot de carn de pebrots xoricers
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Herbes provençals
- Brou de pollastre casolà
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una safata refractària gran
Un cassó mitjà
Cordill per embridar el llom
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, lliguem el llom amb cordill, el salpebrem l'espolsem amb herbes provençals, i el posem a la safata refractària, juntament amb: un cullerot de brou, un got de vi ranci, un raig d'oli d'oliva, i dues fulles de llorer.
L'enfornem a 180º durant 45 minuts i el reservem. Quan és fred, el tallem en rodantxes d'un dit de gruix, i el reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, i els alls aixafats, juntament amb les salsitxes de porc.
A continuació, afegim un cullerot de tomàquet i una cullerada de carn de pebrots xoricers, i deixem que coguin uns cinc minuts.
Tot seguit, fiquem tot el suc de coure el llom, i les prunes, les panses i els pinyons escaldats tres minuts amb aigua calenta, i deixem que cogui tot plegat juntament amb el llom tallat a rodantxes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
2h
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4495 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.