Congre sec estofat amb patates i romesco
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos congres secs de mida mitjana
- Aigua
- Fumet de peix
- El meu romesco
- Conyac
- Sal
- Sis patates de mida mitjana
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola marinera metal·lica gran
Un batedor de varetes
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, comprem dues penques de congre sec a la bacallaneria, i el posem en remull en un atuell cobert amb aigua freda d'un dia per altre.
El dia de fer-lo, l'escorrem, el tallem en trossos regulars i el reservem.
Seguidament, pelem les patates, les tallem tot trencant-les i les reservem en un atuell cobertes amb aigua freda.
A continuació, en una cassola marinera gran, fiquem un got de conyac a escalfar, i ho flamegem. Tot seguit, afegim quatre cullerots de romesco, ho anem remenant amb el batedor de varetes, i seguidament afegim cinc cullerots de fumet de peix, i seguim remenant.
Quan el fumet arrenqui el bull, afegim: les patates i el congre i deixem que vagi coent-se a foc baix fins que tot el conjunt ja és gairebé cuit.
Tot seguit corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: