Bròquil, calçots i alls tendres estofats amb xoriç (xistorra)
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bròquil petit
- La part blanca de set calçots
- Un manat d'alls tendres
- Una tira de xoriç (xistorra)
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
- Un brot de julivert
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, netegem el bròquil, el tallem en botons i el fiquem a coure amb aigua, sal i un brot de julivert, fins que sigui cuit al "dente", l'escorrem i el reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els calçots, els alls tendres i el xoriç, i quan tot plegat és ben sofregit, afegim una cullereta de pebre vermell i mig got de vi blanc, i tot seguit afegim el bròquil, hi donem unes voltes i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes: La cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1920 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.