Filets de llenguado en escabetx amb patates al vapor
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu patates petites
- Dos llenguados de mida gran (uns 400 grams cadascun aproximadament)
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- Una branca de farigola
- Una branca de romaní
- Una fulla de llorer
- Quatre alls aixafats amb pell
- Vi blanc
- Vinagre de poma
- Pebre vermell dolç
- Julivert picolat
- Mantega
- Una pastanaga
2 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola marinera metàl·lica
Dos plats plans grans
Un cassó gran
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, pelem les patates petites, i les posem a bullir amb aigua i sal, fins que estan mig cuites, i tot seguit, les fiquem en una paella amb mantega, i les saltem fins que estiguin daurades i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir: els alls aixafats, el llorer, la pastanaga talada a rodelles, la farigola, el romaní, un raig de vinagre i un raig de vi blanc.
Deixem que tot això arrenqui el bull, i ho deixem coure a foc baix almenys una hora més o menys. Quan tot plegat ja és cuit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, ho remenem i deixem coure cinc minuts més.
A part, netegem els llenguados i en traiem quatre filets de cadascun.
Tot seguit, salem els filets, els passem per farina i els fregim dos minuts en oli d'oliva, i els afegim a la cassola amb l'escabetx, els deixem coure tres minuts, i ja ho podrem servir.
Primerament, fiquem quatre filets de llenguado a la part de dalt del plat, els reguem amb una mica de l'escabetx, i a la part de baix, fiquem cinc patates saltades amb mantega espolsades amb julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1177 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.