Filets de llenguado en escabetx amb patates al vapor

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu patates petites
  • Dos llenguados de mida gran (uns 400 grams cadascun aproximadament)
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Una fulla de llorer
  • Quatre alls aixafats amb pell
  • Vi blanc
  • Vinagre de poma
  • Pebre vermell dolç
  • Julivert picolat
  • Mantega
  • Una pastanaga

2 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola marinera metàl·lica
Dos plats plans grans
Un cassó gran
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, pelem les patates petites, i les posem a bullir amb aigua i sal, fins que estan mig cuites, i tot seguit, les fiquem en una paella amb mantega, i les saltem fins que estiguin daurades i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir: els alls aixafats, el llorer, la pastanaga talada a rodelles, la farigola, el romaní, un raig de vinagre i un raig de vi blanc.
Deixem que tot això arrenqui el bull, i ho deixem coure a foc baix almenys una hora més o menys. Quan tot plegat ja és cuit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, ho remenem i deixem coure cinc minuts més.
A part, netegem els llenguados i en traiem quatre filets de cadascun.
Tot seguit, salem els filets, els passem per farina i els fregim dos minuts en oli d'oliva, i els afegim a la cassola amb l'escabetx, els deixem coure tres minuts, i ja ho podrem servir.
Primerament, fiquem quatre filets de llenguado a la part de dalt del plat, els reguem amb una mica de l'escabetx, i a la part de baix, fiquem cinc patates saltades amb mantega espolsades amb julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1177 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: