Sípia estofada amb patates i romesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues sípies de 800 grams cadascuna (aproximadament)
- Aigua
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una pastanaga
- Un grapat de grans de pebre negre
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- El meu romesco (el trobareu a les meves receptes)
- Set patates mitjanes
- Julivert picolat
- Un got de conyac
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Un batedor de varetes
Un colador fi
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, mitja ceba, una pastanaga, una branca d'api, i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure les sípies fins que estiguin tendres i les retirem tot colant el brou de la cocció, i el reservem.
Quan les sípies ja són una mica fredes, les tallem en trossos regulars i les reservem.
A part, pelem les patates, les tallem escantonades i les reservem cobertes d'aigua.
Seguidament, en una cassola de terrissa, escalfem un got de conyac, l'encenem i quan encara és encès, afegim quatre cullerots de romesco i anem remenant amb el batedor de varetes.
A continuació, afegim les patates escorregudes i la sípia, ho cobrim amb el suc de coure les sípies,i si cal afegim una mica de fumet, i a foc baix deixem que es cogui tot plegat.
Quan tot plegat ja és cuit, corregim de sal, ho espolsem amb julivert picolat pel damunt, i ja ho podem servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3337 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.