Sípia estofada amb patates i romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues sípies de 800 grams cadascuna (aproximadament)
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una pastanaga
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • El meu romesco (el trobareu a les meves receptes)
  • Set patates mitjanes
  • Julivert picolat
  • Un got de conyac

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Un batedor de varetes
Un colador fi
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, mitja ceba, una pastanaga, una branca d'api, i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure les sípies fins que estiguin tendres i les retirem tot colant el brou de la cocció, i el reservem.
Quan les sípies ja són una mica fredes, les tallem en trossos regulars i les reservem.
A part, pelem les patates, les tallem escantonades i les reservem cobertes d'aigua.
Seguidament, en una cassola de terrissa, escalfem un got de conyac, l'encenem i quan encara és encès, afegim quatre cullerots de romesco i anem remenant amb el batedor de varetes.
A continuació, afegim les patates escorregudes i la sípia, ho cobrim amb el suc de coure les sípies,i si cal afegim una mica de fumet, i a foc baix deixem que es cogui tot plegat.
Quan tot plegat ja és cuit, corregim de sal, ho espolsem amb julivert picolat pel damunt, i ja ho podem servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3337 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: