Vedella guisada amb peus de rata
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vint talls de vedella de la part del jarret
- 500 grams de peus de rata
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Mig got de vi ranci
- Una fulla de llorer
- Tres alls pelats
- Una ceba picolada
- Una branca de farigola
- Julivert picolat
- Pa fregit
- Ametlles torrades pelades
- Farina
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, agafem els talls de vedella, els salpebrem, els enfarinem i els fregim una mica en una paella amb oli d'oliva, els retirem a una safata plana i els reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva fregim: la ceba picolada, dos alls pelats, la farigola, el llorer, dos cullerots de sofregit de tomàquet i deixem que es fregeixi ben fregit.
Tot seguit, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts, i tot seguit passem la batedora elèctrica tot retirant: el llorer i la farigola.
Seguidament, amb l'ajuda de la batedora elèctrica i el colador xinès ho passem a la cassola de terrissa on acabarem de fer la vedella guisada.
A part, en un cassó gran amb aigua i sal, escaldem els peus de rata uns quinze minuts, els escorrem i els reservem.
Tot seguit, en el pot de la batedora, fiquem: un grapat d'ametlles torrades pelades, un all pelat, una mica de julivert picolat, i una mica de pa regit, mig cullerot de brou, i passem la batedora elèctrica tot fent una picada i la reservem.
Quan la base del guisat ja ha arrenqui el bull, afegim: els talls de carn , els peus de rata i la picada i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que la carn és tendre, corregim de sal, ho deixem coure uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Els peus de rata, són un tipus de bolets molt adients per guisats amb molts tipus de carns.
El mateix que les múrgoles, s'han d'escaldar al menys uns quinze minuts abans de cuinar-los, perquè poden resultar indigestos.
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.