Tripa i peus de xai estofats amb samfaina
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues tripes de xai
- Dotze peus de xai
- Aigua
- Oli d'oliva
- Pebre negre en gra
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Samfaina per cinc persones (la trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Sal
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Elaboració
primerament, en una cassola fonda amb aigua posem: un polsim de sal,dues fulles de llorer, un grapat de grans de pebre negre, les dues tripes de xai i els dotze peus.
Posem el foc a temperatura mitjana, i deixem que arrenqui el bull,fins que els peus i les tripes estiguin cuites, les retirem del foc, i quan tot plegat ja estigui fred, amb unes tisores, tallem les tripes a trossos regulars, i les reservem juntament amb els peus.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta, la corregim de sal.
Tot seguit, afegim la tripa i els peus de xai, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1703 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.