Carxofes farcides amb gambes
La carxofa està actualment en la maxima explendor, segons alguns professionals, aquest alimentcada vegada esta mes valorat per els consumidorsper les seves propietats gustatives i nutricionals.
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Broqueta
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 carxofes
- 24 cues de gamba
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd petit
- 1 pebrot morró petit
- Brou de peix(cap de rap i els caps de Gambes)
- 1 culleradeta de farina
- Vi blanc
- Formatge ratllat
- Llimona
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- All i julivert
4 racions
Elaboració
Es treuen les fulles més dures de les carxofes, se'ls tallen les tiges i les puntes de les fulles i es buiden els cors; després, es ruixen amb suc de llimona i es couen en aigua bullint amb sal durant 30 minuts. Es deixen refredar i es reserven.
En una paella es posa una cullerada d'oli, se salten les cues de gamba, afegim sal i pebre, all i julivert tallat molt petit ho remenem i també es reserven. En el mateix oli es fregeix la ceba molt fina picada, els pebrots i els cors de les carxofes, fins que estigui tot ben sofregit i confitat; s'afegeix un raig de vi blanc i es deixa reduir; després, s'incorpora la farina, es torra durant un minut, s'afegeix el brou de peix i es deixa coure durant cinc minuts; finalment, s'incorporen les cues de gamba. Els cors de les carxofes s'omplen amb aquest preparat, s'empolvoren amb formatge ratllat i gratinar al forn.
50min
Notes
Queda be, acompayar amb salsa de romesco.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1897 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.